„Un etaj mai jos”, la Cannes

andreea cannes 7

Plasat în secţiunea ”Un certain regard”, filmul „Un etaj mai jos” regizat de Radu Muntean spune povestea unui martor- interpretat de Teo Corban, care asistă la ceea ce pare a fi o ceartă conjugală înbloc. Dar când se afla de moartea unei tinere, Sandu înţelege că s-a petrecut o crimă.

„Cred că e un film onest, care poate spune într-un mod foarte direct o poveste care poate fi interesantă …Este un anti-thriller, după cum i-au spus cei de la Variety. Filmul are o doză de thriller care se păstrează până la sfârşitul filmului, care poate declanşa nişterevelaţii la nivelul spectatorilor”, a spus regizorul.

„Lupta decisivă dintre denunţarea unei crime şi tăcerea este esenţa filmului lui Radu Muntean, «Un etaj mai jos/ One Floor Below», un captivant anti-thriller. Ca şi apa unui vas care se pregăteşte să dea în clocot, drama regizată de Radu Munteanu este foarte bine măsurată asigurând un control al nivelului de tensiune, care rămâne constant şi foarte discret şi care se îmbină plăcut cu construcţia pe trei planuri a vieţii burgheze, realizată de Radu Muntean”, scriu editorii de la Variety, conform Mediafax.

Pe de altă parte, Hollywood Reporter vede în film „o dramă puternică despre perspectivă şi distantă, o meditaţie pătrunzătoare despre responsabilitate, vină şi comunitate într-o epocă în care afli mai multe despre vecini de pe Facebook, decât vorbind cu ei.

Cât despre experienţa la Cannes, aceasta continuă! Printre cei cu care m-am întâlnit în culisele festivalului se numără şi Catrinel Menghia, prezentă şi ea în cadrul competiţiei prinintermediul a două producţii: filmul „The tale of tales”, în care joacă alături de Salma Hayek, şi scurt-metrajul „L’errore”.