Să ne detoxifiem printr-o alimentație corectă

cristina mirica

Rutina, stresul, programul încărcat ne fac de cele mai multe ori să nu ne mai gândim la toxinele acumulate în corp. Pentru că știu cât de important e un stil de viață ordonat și un organism sănătos, am întrebat un nutriționist de încredere ce trebuie să fac ca să scap de toxine. Eu mă bazez pe Cristina Mirică, de la Iconic Health:

Dieta presupune ordonarea stilului de viata a celui care doreste sa slabeasca. Pe langa o alimentatie echilibrata caloric si nutritional,persoana respectiva trebuie sa isi schimbe si alte obiceiuri permanente – sa bea apa, sa faca sport. Nu sunt putine cazurile nesupravegheate de nutritionist, in care, in urma unei diete,sanatatea este data peste cap. In lipsa unei indrumari specializate, se alege un regim alimentar dezechilibrat, lipsit de nutrienti si preponderant bazat pe proteine animale. Ele au ca efect acumularea unei cantitati uriase de toxine in organism,slabirea sistemului imunitar si aparitia bolilor.

Dieta de detoxifiere ajuta organismul sa scape de toxinele acumulate. Motivatia este imbunatatirea sistemului imunitar si a sanatatii, cresterea nivelului de energie – si nu slabitul. Detoxifierea consta in eliminarea alimentelor de natura animala. Cea mai buna detoxifiere a organismului se obtine consumand preponderant sucuri din fructe si legume.

Organismul “invadat” de vitamine, enzime si minerale se alcalinizeaza si se detoxifiaza. De retinut este faptul ca numai sucurile presate la rece pastreaza intacte microcoelementele din legume si fructe iar cele obtinute prin centrifugare isi pierd aceste proprietati astfel incat sa bea apa cu zahar in loc de” cocktail” de vitamine si minerale.

In timpul unei perioade de detoxifiere, se pierd si cateva kilograme ,mai ales cand se desfasoara pe o perioada de 1-2 saptamani.Detoxifierea nu trebuie,totusi, confundate cu regimul de slabire.Se fac pe o perioada limitata de timp,1-3 saptamani,in functie de necesitatile fiecaruia. Programele Iconic Detox sunt alcatuite de supe raw sau preparate termic,salate si sucuri din legume si fructe:6 mese pe zi din doua in doua ore.Mesele trebuie alternate cu hidratare,cu o forma usoara de sport si cu terapii corporale.Sunt recomandate si trei sedinte de hidrocolonoterapie pentru eliminarea toxinelor de la nivelul colonului si facilitarea unei absortii intestinale optime a substantelor nutritive.

program 14 zile basic detox