Reguli esențiale pentru un machiaj waterproof

Make-up: Sînziana Iaru, Hair: Alina Cotta Foto: Virgil Hritcu
Make-up: Sînziana Iaru, Hair: Alina Cotta, Foto: Virgil Hritcu
Într-o zi caniculară de vară, machiajul poate deveni o adevărată provocare. Asta dacă nu aveți la îndemână produse waterproof eficiente, care să vă asigure un look impecabil chiar dacă v-ați angaja într-un război cu pistoale cu apă la o pool party sau ați dansa pe malul mării. Să facem un test, propun. Dar asta după ce ținem cont de regulile pe care Sînziana Iaru, make-up artist (www.biancanutu.com)  le consideră esențiale atunci când vrem ca machiajul să nu migreze, să nu lase urme inestetice și să nu ne pună în situații stânjenitoare.
1. Citiți etichetele produselor pe care le folosiți și asigurați-vă că fondul de ten, anticearcănul, fardurile de ochi, creioanele, mascara și rujul sunt waterproof.
2. Aplicați fondul de ten cu mâna, cu mișcări circulare. Dacă vreți un efect glam, amestecați fondul de ten cu un pic de fard cu particule iluminatoare și aplicați-l apoi pe zonele înalte ale feței. Luminozitate garantată! Deși lista opțiunilor este foarte variată, eu prefer fondul de ten Pro Longwear Nourishing Waterproof de la MAC pentru că are și un puternic efect hidratant.
waterproof MAC-Pro-LongWear-Nourishing-Waterproof-Foundation-Review Fond de ten Pro Longwear Nourishing Waterproof, MAC
3. Pentru pleoape, folosiți un fard cremos în nuanțe de bej-auriu (Aqua cream de la Make Up For Ever), iar la baza genelor trasați o linie de eyeliner sau de khol negru (Badgal liner waterproof de la Benefit). Pentru a ieși din anonimat, puteți miza pe tușuri colorate, în nuanțe vibrante.
waterproof make-up-for-ever-aqua-cream-13
 Fard Aqua cream,  Make Up For Ever (Sephora)

 waterproof badgalpencil_wp_1Badgal liner waterproof,  Benefit (Sephora)

4. Aplicați un strat generos de mascara (Mascara Iconic Overcurl Waterproof Diorshow, Dior), conturați-vă buzele și învăluiți-le în culoarea preferată.
 Mascara Iconic Overcurl Waterproof Diorshow, Dior
TIPS: Dacă vă doriți  un machiaj waterproof, dar nu vreți să înlocuiți pe durata verii toate paletele de ochi pe care le folosiți, puteți achiziționa Aqua Seal de la Make Up For Ever. Câteva picături din acest produs au puterea de a transforma orice fard într-unul ultra-rezistent, indiferent de textura sa.

 waterproof aqua_seal_71068_0Aqua Seal de la Make Up For Ever

Și nu uitați că machiajul waterproof necesită o demachiere specială pentru a nu agresa pielea și zona delicată a ochilor. Așadar, folosiți un demachiant waterproof, cu o formulă specială (Waterproof eye makeup remover de la Sephora).