Exercițiile perfecte pentru coapse

ana articol 3 poza 2

Astăzi ne ajută și Ana, și Raluca să ne lucrăm mai bine corpul, iar lecția de astăzi ne învață să ne concentrăm pe coapse:

Raluca ne exemplifică în cele două imagini un exerciţiu care poate lucra fie partea exterioară a coapselor, fie partea interioară a acestora, în funcţie de rezistenţa arcului pe care îl folosim.

Astfel, prima poză ne prezintă poziţia de pornire, stând în picioare pe aparat cu un picior sprijinit pe partea fixă a reformer-ului şi cu celălalt aşezat pe partea lui mobilă, băncuţa care glisează.

ana articol 3 poza 2

ana articol 3poza 1

În a doua poză Raluca depărtează uşor picioarele împingând băncuţa care este prinsă de bază fie cu un arc mai dur, fie cu unul mai moale, în funcţie de ce muşchi dorim să lucrăm. Dacă folosim un arc mai dur, efortul este mai mare la împingere, caz în care sunt lucraţi muşchii de pe partea exterioară a coapselor, abductorii, tensor fascia lata, chiar şi fesierii. Dacă este folosit un arc mai moale, efortul este mai mare la revenire, caz în care sunt lucraţi muşchii de pe partea interioară a coapselor, aductorii.