Exercițiile mele Pilates: Cum să ai un corp tonifiat în 8 mișcări de bază – FOTO

poza 8

De când mă știu nu mi-a plăcut să fac nimic „după ureche”.  Așadar, nici sport. Cele mai multe sfaturi le cer antrenoarelor mele de la Movement Studio pe care le-am cunoscut acum aproximativ 4 ani și de care nu m-am mai despărțit. Căutam de ceva vreme pe cineva care să mă învețe cum să fiu tonifiată fără a deveni „un pachet” de mușchi. Pentru că am mare încredere în Ana Dumitrescu, trainer în pilates la Movement Studio, am rugat-o să ne explice – și să ne arate – exact ce exerciții facem:

Aparat Allegro Tower

poza 1
Acest exercițiu este recomandat pentru tonifierea mușchilor fesieri și a bicepsului femural, dar și pentru mobilitatea coloanei vertebrale.
 poza 2
În această mișcare este angrenat tot corpul. Brațele, abdomenul, spatele și picioarele lucrează împreună pentru a menține poziția planșă.
 poza 3
Mușchiul principal în acest exercițiu este abdomenul – atât partea superioară a acestuia, cât și cea inferioară. În paralel sunt lucrate și brațele.
 poza 4
În planșă, pe lateral, mușchii oblici abdominali sunt cei mai solicitați. Exercițiul se execută pe ambele părți.
 poza 5
Efortul este mai intens atunci când sunt lucrate simultan mai multe grupe musculare. Iată un exercițiu destinat celor avansați. Mușchii vizați sunt  fesierii, bicepsul femural, tricepsul, umerii și mușchii spatelui.
Exerciții pilates pe saltea
poza 6
Exercițiul exemplificat în imaginea de mai sus este foarte bun pentru tonifierea mușchilor oblici abdominali.
Aparat Allegro Reformer
poza 7
Punctele principale ale acestei mișcări sunt mobilitatea coloanei și flexibilitatea picioarelor. Este angrenat întreg corpul în realizarea acestui exercițiu.
Exerciții la Foam Roller:
poza 8
Putem lucra în același timp și forța și flexibilitatea. În timp ce fesierul și bicepsul femural de la piciorul stâng se încordează, aceleași grupe ale piciorului drept se întind. Se lucrează pe ambele părți.