Deconectarea în vacanță – există așa ceva?

turcia 6

Da, in fiecare vacanta de vara mergem cu copiii in Turcia. Da, in fiecare vara alegem un hotel all inclusive unde nu ne doare capul la ce ora mancam, unde si ce. Da, in fiecare vara imi aleg un masaj pe zi in spa-ul din dotarea hotelului. Si da, nu cred ca mai sunt multe tipuri de masaj pe care as putea sa le testez avand in vedere ca Alexia implineste 15 ani…

Si cu toate astea, iata lucruri noi. Astazi la masajul cu pietre calde ( “hot stone massage”, cum ii zice la carte) ma asez pe burta, imi introduc fata in spatiul  lasat liber in masa ca sa poti respira si ce vad…. O tableta… Si asta tocmai acum , cand veneam de la sala de sport unde la ora pranzului rulau stirile PROTV… Am crezut ca sefa mea, Gabi, vrea sa ma simt vinovata in vacanta si ma urmareste peste tot cu un televizor…. Depasesc insa aceasta scenarita si incerc sa glumesc cu draguta maseuza balineza… ”Are we going to see a movie”? o intreb …. “No, just fish”…..imi raspunde ea in engleza ei. Si in momentul urmator ia tableta si ii da drumul. Ma trezesc cu un peisaj acvatic (animatie) sub ochi carui nu-i vad rostul. Unu, nu inteleg de ce ar trebui sa ma uit la ceva cat stau la masaj in loc sa inchid ochii si sa ma relaxez. Doi, nu era un acvariu adevarat ci un film mai slab ca Nemo. Trei, mi-am amintit cat de tare ma scotea din minti sa nu uit sa le dau de mancare celor cativa pesti pe care i-am avut la viata mea, mai ales ca aveam alergie la praful acela urat mirositor de la care stranutam o ora.

turcia 6

Am ales sa atipesc, dar stiti cum e mirajul televizorului… Din cand in cand deschideam ochii sa vad ce se mai intampla… Fundalul nu se schimba: aceleasi “alge” si “ corali” , doar pestii erau putin diferiti, si asta foarte rar. A, si la un moment dat a aparut un rac. Exact ca in jocurile acelea video care te scot din minti ca nu reusesti sa pescuiesti contra cronomentru… Si cica ideea este sa-i ajute pe cei care nu reusesc sa doarma la masaj… La naiba cu tehnologia asta exagerata. Nici macar aici, in cabina de masaj unde am ajuns printr-un lung coridor aflat in intuneric si muzica ambientala care sa te introduca intr-o atmosfera zen nu scapi de ceva electronic, foarte aproape de cap…

turcia 4

Anul trecut va scriam de pe plaja despre cum toata lumea de la 1 an la 100 era on line… acum peste tot prin hotel exista si lockere speciale cu un cod unde sa-ti lasi telefonul la incarcat in caz ca n-ai loc la celelalte prize care sunt peste tot. Iar wi-fi-ul a ajuns si sub apa.

turcia 2

Am sa incerc sa fac un sondaj: de cata vreme trebuie sa se cunoasca un cuplu ca sa nu foloseasca telefonul mobil in vacanta macar o zi, o jumatate de zi…o ora ?