Cristian Tudor Popescu

Directorul publicatiei Gandul, Cristian Tudor Popescu, acorda un interviu agentiei MEDIAFAX, miercuri, 25 octombrie 2006. SIMONA DIMITRU / MEDIAFAX FOTO

Stiristele cu care se cheama ca discut in jurnalele tv de fapt nu stau de vorba cu mine. Crispate razaret pana la paralizia mentala, nu sunt preocupate decat sa-mi puna intrebarile stabilite cu producatorii si pe cele care li se spun la moment in casca. Nu receptioneaza raspunsurile, nu vor sa inteleaga, cred ca nici nu aud ce spune “Cetepeul”. Scapa astfel carligele din ce zic, de care s-ar putea agata ca sa iasa un dialog adevarat.

Exact asta nu face Andreea Esca. Dupa prima intrebare, e foarte atenta la raspuns, intra cu curaj in disputa indata ce are prilejul, nu se sperie daca inversez brusc rolurile si o intreb eu ceva. Nu se sfieste sa renunte la neutralitatea din fisa postului si sa argumenteze o pozitie personala. Iata de ce intalnirile mele cu Andreea sunt vii si interesante. Cum ii spuneam odata, eu sunt un cal cu care poti sa castigi sau sa dea cu tine de pamant. Andreea e un jocheu bun.

Cristian Tudor Popescu