Cercul care îți lucrează mușchii…într-un mod magic

ana pilates poza 1

Indiferent de nivelul de dificultate, exercițiile cu „cercul magic” („magic circle”) îți lucrează mușchii foarte eficient. Am învățat de la Ana Dumitrescu, pe care o las să explice mai bine în continuare:

ana pilates poza 1

Magic Circle

În poziţia în care stau Raluca şi Ana sunt lucraţi muşchii de pe partea laterală stângă a zonei superioare a corpului, mai precis oblicii abdominali şi muşchii braţului, în mod special tricepsul. În timp ce aceşti muşchi sunt încordaţi, cei de pe partea opusă se întind. Exerciţiul se lucrează pe ambele părţi.

ana pilates poza 2

Minge

Există şi exerciţii care se pot lucra în pereche, aşa cum este cel din imaginea alăturată. În poziţia iniţială fundul este aşezat pe saltea, doar picioarele fiind ridicate, întinse, sprijinind mingea. De aici Ana şi Raluca încep să ridice foarte uşor bazinul de la podea, rulând coloana şi având grijă să păstreze constantă intensitatea cu care împing în minge. Este o mişcare complexă, cu un grad ridicat de dificultate, care solicită foarte mult şi musculatura profundă, cea responsabilă cu echilibrul. Muşchii principali sunt fesierii şi bicepsul femural, însă în plan secundar tot corpul este angrenat la acest exerciţiu. În paralel este lucrată şi mobilitatea coloanei vertebrale.