Bună seara, New York! Bună dimineața, România!

Andreea Esca New York Time Square

Cine este fericita invitată la lansarea colecției H&M by Balmain de la New York? Eu! Iată-mă așadar în așteptarea zilei de 20 octombrie, când, cu mare fast și grijă pentru cel mai mic detaliu – tip America – ne vor fi prezentate reușitele modele create de Olivier Rousteing, marele și de fapt micul (dacă ne gândim la vârstă) designer al celebrei case de modă franțuzești Balmain pentru lanțul H&M. Din ce am tras cu ochiul pe internet, vorbim despre bine cunoscutele deja sacouri elegante brodate în fel și chip cu mărgele și paiete, rochii, pantaloni și salopete super-sexy.

hm balmain women

Foto: H&M

Dar până vine ziua Z  îmi voi petrece weekend-ul prin acest oraș minunat. Duminică vreau să ajung neapărat la bisericuța aceea din Brooklyn (Brooklyn Tabernacle) unde am fost acum doi ani și unde mi-a plăcut așa de mult. Toată lumea cântă și dansează la ora 10 dimineața. Cred că de multe ori prin muzică pot ajunge mult mai multe mesaje în sufletul omului. Îmi amintesc de Alexia care îmi zicea că, dacă ar fi slujbele așa și la noi, n-ar lipsi nicio duminică.

Pe urma îmi voi face o listă cu toate magazinele ce trebuie bifate pentru că am primit comenzi de la o mulțime de oameni. Apoi iau la puricat MoMA, că mă ascultă domnul Eram la întoarcere și dacă nu știu să răspund mă lasă corigentă.

Iar, apoi, trebuie să recunosc că mi-am stabilit tot felul de întâlniri cu prieteni și poate viitori prieteni. Chiar în cartea pe care o citesc acum mi-a plăcut cum cineva spunea că nu există străini, ci doar oameni pe care încă nu i-am cunoscut.

Și apropos de prieteni: niște amici de la Huawei care mi-au fost parteneri la transmisiunea live de pe site și Facebook de la Festivalul de Shopping “Half is Free” vor să mă convingă la fiecare întâlnire să le încerc telefonul.

Grea misiune. Eu am același număr de 20 de ani și același model de telefon de când a apărut acesta pe piață. Așa că am început o dezbatere sinceră: „Deja, eu trebuie să reușesc să-i pronunț numele lui HUAWEI și apoi trebuie să-mi spuneți ceva ce sigur face mai bine decât al meu”. Răspunsul a venit rapid (că doar nu degeaba lucrează acolo): „În primul rând, nu o să mai ai singurul telefon mobil fix, cum ai acum, pentru că tot timpul văd că trebuie să stai pe lângă o priză”… „OK, asta e adevărat, mie mi se termină bateria foarte repede și dacă îmi iau un încărcător portabil trebuie să am grijă să-l încarc și pe acela la timp”… „Așa, altceva?“, zic eu.

„Face poze de noapte mai bune și îți dăm și un băț din acela telescopic să poți filma sau poza de sus sau să îți faci selfie-uri.”

Au văzut că asta mi se părea interesant și s-au lansat brusc în detalii tehnice care ar fi trebuit să mă uimească, dar, din păcate, acolo m-au pierdut. Am reținut doar că se conectează foarte rapid la internet. Cum însă știam că plec la New York, am zis că o sa le verific „preferatul” în ceea ce privește treaba cu fotografiile și filmatul.

Ce-ar fi să încep cu Times Square? 🙂

Zis și făcut. Cel mai amuzant a fost că, în timp ce filmam de mare zor cu aparatul meu un panou luminos din Times Square, văd dintr-odată o reclamă la….Huawei. Asta ca să nu vă mai povestesc de reacția de fericire a unui grup de chinezi care, când m-au vazut, au început să facă exact ca mine când văd Dusterul în Franța! Îi strigau numele ca nebunii, ceea ce pentru mine a fost perfect, căci am înțeles și eu, în sfârșit, cum se pronunță.

12171568_10203478109673016_315112614_o

Keep in touch…