Roz și nu prea…

andreea-esca-1536x1301

Astăzi sigur nu vreau să înțeleg mai multe despre NFT, Clau, pentru că exact în momentul în care mă decisesem să pricep ce e cu toate virtualele virtualelor, văd că Putin invadează Ucraina extrem de real, „pe vechi”, cu tancul. Așa că sunt confuză. În ce an suntem? În ce lume? Într-una în care, în timp ce ne gândim cum să facem afaceri în Metaverse și să ne îmbrăcăm pentru o poză pe Instagram cu o haină pe care nici măcar nu o atingem, lângă granița țării noastre mor de-adevăratelea oameni nevinovați într-o realitate unde este vorba doar despre ego-uri?

Eram pregătită să scriu un editorial optimist despre primăvară și libertate, vacanțe și distracție, dar mi-a cam pierit cheful, pentru că m-a luat cu frig pe șira spinării la gândul că oameni care, asemenea nouă, au trăit 30 de ani de libertate, se pot trezi peste noapte bombardați și trimiși înapoi într-o dictatură… Sper, însă, că în perioada în care acest număr al revistei va fi pe piață, lucrurile vor merge într-o direcție civilizată. Pentru că abia răsuflam mai ușurați după doi ani în care pandemia asta nemernică ne-a luat apropiați, ne-a urâțit sufletele și ne-a sărăcit la propriu. Abia începuserăm să ne revedem cu prietenii și chiar să ne luăm în brațe.


De aceea, și acest număr de primăvară ne-am dorit să fie despre renaștere, despre bucuria vieții și a plăcerilor simple. Simple ca o prăjitură bună cu bezea împărțită cu cineva drag. Sau ca un răsărit văzut dintr-o rulotă cățărată în vârf de munte. Simple ca o poveste spusă seara unui copil sau o plimbare în parc cu bicicleta aia veche primită de la ai tăi.

Și, pentru că insist să nu ne pierdem speranța în mai bine și mai ales să nu ne pierdem unii pe alții, aflați că în luna martie avem un cadou pentru toți prietenii A List Magazine! Ori de câte ori veți lua o cafea de la prietenii noștri de la Bob Coffee Lab (www.bob.coffee), Frudisiac (@frudisiac), Mingle (@mingle.bucharest), din cele patru cafenele Orygyns (@orygyns.coffee), Rue du Pain (@ruedupain), Two by Two (@twobytwo_coffee.and.vintage) și Utopia (@utopia_coffeebar) o să primiți pahare A List Magazine, cu textul „Te iubesc!”, în grafica Danei Păun (@aerwear).

Așadar, vă invit să răsfoiți revista, să vă alegeți cafeaua favorită, și să vă faceți o fotografie cu paharul roz, dând, desigur, tag persoanei căreia vreți să-i spuneți „Te iubesc!”. Pentru că și pe vreme de pace, și pe timp de război, totul este despre dragoste…