Poveste de dragoste

Untitled-collage-93-1024x683

Sunt pe spate, și acesta este cel mai plăcut moment. Am urechile înfundate de o liniște specială și îmi aud toate gândurile.

Mă uit pe cer și încep să deslușesc formele în care mi se prezintă norii, mă las arsă pe față de soare și respir sacadat. De fiecare dată, la fel. Din când în când, iau apa rece în gură și o scot asemenea unei fântâni arteziene. Dintotdeauna fac așa. Îmi place să-mi simt fiecare mușchi de pe spate cum se întinde și, pentru nimic în lume, nu îmi relaxez corpul. 

Mă gândesc la toate lucrurile de peste zi și la toate dilemele pe care nu le pot desluși. Parcă mi se limpezește mintea. Și, inevitabil, mă minunez de cât de frumoasă este natura asta lăsată de Dumnezeu. Apoi, mă întorc pe burtă și îmi scufund capul în apă doar până la nivelul frunții. Inspir mereu de două ori, scurt, și expir o dată, lung. Împing din picioare în lateral, apoi le unesc perfect și mângâi apa cu palmele așa cum și-ar dori orice femeie să fie atinsă.

Apa e catifelată și primitoare, mă lasă să înaintez cu plăcere și mă ține la suprafață fără niciun efort. Mă simt ca un crucișător și îmi amintesc de faptul că profesorul meu de înot îmi zicea că am o alunecare bună. Trec la următorul stil care îmi satisface nevoia de putere. Crawl e despre forță. Brațele cuceresc distanțele și picioarele se zbat ca nebunele ca să te facă să înaintezi foarte repede. Scot capul din apă în lateral, stânga, dreapta, după exact trei brațe, și mă gândesc cât de repetitivă este viața. Obosesc. Dar cu toate astea, în final, încerc să-mi ondulez corpul în cel mai spectaculos și mai dificil stil: fluture.

Aceasta este povestea de dragoste dintre mine și apă, pe care m-am gândit să v-o destăinui, pentru că a venit vara… Ne iubim și iarna, dar nu chiar așa. Când nu văd cerul, nu respir aerul de afară și nu mă bate un pic soarele, nu e la fel. Dar să nu-i spuneți…

De altfel, cum ar zice Gaspar, psihologul nostru de la emisiunea „Love is Fun“ (www.alistmagazine.ro), există deja studii care demonstrează că vara ai chef mai mare de dragoste. Pentru că expunerea la soare stimulează producerea de serotonină, iar pielea la vedere, din realitate și din multele reclame de peste tot, stimulează și ele. Așa că, iubiți! Înotați! A venit vara!