Nammos a Mykonos!

Untitled-collage-2019-07-31T120639.558-1024x683

Ce-ar fi să încep cu concluzia? Nu știu câți ani am de fapt și ce ar trebui să fac conform vârstei mele. Vârstei mele biologice? Sau care vârstă???

De când aveau copiii un an, doi, am mers în fiecare vară într-un minunat resort din Antalya unde toată lumea era fericită. Și am fost mereu într-o gașcă de aproximativ 15 oameni, cam de aceeași vârstă, și cu copii ce au devenit și ei prieteni și s-au distrat de minune împreună. Mesele la orice oră și toboganele de apă chiar ne-au ușurat viața de părinți în vacanță. Și spectacolele de seară și înghețata de pe plajă, și SPA-urile perfecte, cu maseuzele lor asiatice sau turcoaice fără cusur, mi-au bucurat peste 15 vacanțe de vară. Așadar, fără să ezit, aș recomanda celor care au gașcă mare și copii, Gloria Resort cu toată variantele sale, Rixos, Caelia, Cornelia, Regnum Carya, Maxx Royal. Nu mai știu cum o fi la Xanadu… acela a fost primul hotel în care am fost în Belek, și deși nu era spectaculos, a fost prima dată când am fost surprinsă de curățenia hotelurilor turcești de acolo și de ospitalitatea angajatilor. Toate la un preț civilizat. Mi-l amintesc cu drag, și pentru că mi-e dor de copiii mei așa mici și frumoși, descoperind lumea cu zâmbetul pe buze și fără frica de apă:).

Apropo de apă, în primele vacanțe de vară, asta era marea mea teamă- să nu cadă copiii în piscină, așa că umflam aripioarele acelea care se pun pe brațe, de la prima oră și, cum se trezeau, le montam, ca să stau liniștită…

Ei bine, până și anul trecut, când “copilul” Alexia a făcut 18 ani am fost în Turcia, pentru că așa  voia gașca. În timp însă, s-a schimbat și componența grupului nostru deoarece unii au divorțat și au din nou bebeluși, alte cupluri de tineri cu copii ni s-au alăturat și alte cupluri s-au retras.

În ceea ce mă privește, mi-am făcut plinul de Family Resorts. Anul acesta, am zis că e momentul să schimbăm destinația, chiar dacă restul bandei voia tot la “all inclusive”. Am făcut tot posibilul, în sensul că am mers până în capătul străzii unde e agenția de turism Cocktail Holidays și am rezervat o săptămână de vis în Mykonos :))). Știu, de la o extremă la alta! Și da! Nu m-am gândit decât la mine și la copiii mei, mari!

Ceea ce a fost o problema de care mi-am dat seama abia acolo. Ziua, cuplurile cu copii căutau o plajă liniștită, eu abia așteptam să dansez la Panormos. Seara, ei ar fi rămas prin hotel, noi hai la party în Scorpios, că doar n-am venit în Mykonos să facem băi cu nămol și somn de refacere. Desigur ca principalul element care ne desparte acum este faptul ca noi nu mai avem copii de aceeași vârstă, dar mai e ceva ce mă pune pe gâduri. Avem în jur de 50 de ani și am rămas cam singura care ar dansa până dimineața și n-ar rata petrecerile, deși nu beau, nu fumez. Când văd că restul sunt altfel, realizez că ceva nu e ok cu mine, dar parcă nici nu mi-aș reprima dorințele doar ca să nu ies din tipar. Ce să fac? Să stau pe un scaun, la o masă, cu orele, doar ca să mă comport conform regulilor atribuite datelor mele din buletin? Sau să fiu poate nepotrivită dansând într-un loc unde vin și prietenii Alexiei, care mă găsesc funny, dar nici nu cred că le pică bine să danseze cu mama:) prin preajma? Și până când ? Și cum fac cu prietenii aceștia ai mei de-o viață? La care țin, dar cu care nu mai am așa de multe în comun… De ce nu îmbătrânesc toți oamenii le fel? Să fie o vârstă fixă, pentru toți, când să se petreacă ceva în capul tău care să anuleze ce faceai, voiai, doreai în tinerețe și să-ți fixeze noile criterii de viață până la moarte.

Până atunci însă, pentru toți cei puși pe distracție recomand plajele Principote Panormos , Kalua, Jakie O, pentru zi și Scorpios , Alemagou , pentru după amiază, seara. Mi-a plăcut și Nammos, dar pentru micuța zonă de magazine de lux, deschise în căsuțe din piatră albă și muzica ce animă plaja încet, încet, cu cât te apropii de orele 17.00-18.00. Plaja în schimb, o deziluzie: șezlongurile înghesuite unul lângă altul, pe o bucățică meschină de nisip de 10 m lățime și 100 lungime. Totul, la prețuri exorbitante. De altfel, targetul arată a copii de bani gata care, oricât de mult ar cheltui din sume de a căror valoare n-au habar, tot nefericiți par, și oameni în vârstă care sunt fericiți că au mai prins zile în care să cheltuiască cât și-ar fi dorit la tinerețe, doar că acum nu-i mai țin curelele. Și puțină clientelă in-between, adică bogați din familii cu clasă sau tineri care să fi reușit pe propriile forțe…  Mă rog, oriunde v-ați duce, nu uitați că trebuie să vă rezervați locurile și la plajă și la restaurante din timp, că aveți nevoie de mașină sau ATV,  de bani cash pentru tipsurile balcanice cunoscute, de loțiune de plajă și ținute potrivite pentru fiecare ieșire (că doar nu vreți să ratați pozele de pe Insta) și de multă energie!

De restul, lăsați să se ocupe Cocktail Holidays (alegerea mea) sau altă agenție în care aveți dumneavoastră încredere.

Pentru cei care își doresc o plajă sălbatică, cu nisip fin și apă turcoaz, unde să înoate într-un golf ca în cărțile poștale (sau ca pe Insta, pentru cei care nu știu ce-s alea vederi) și să mănânce la un restaurant micuț, de vreo 50 de persoane, tipic grecesc, cu mare drag recomand KIKI’s Beach . Nu sunt șezlonguri, umbrele sau muzică, dar este ideal pentru o zi liniștită, într-un décor de vis, fără să vă gândiți cum să vă vindeți un rinichi, ca să aveți o masa…

PPS. Insula arată superb pentru că toate casele sunt albe! Aviz amatorilor care cred că frumos înseamnă să facă fiecare ce vrea, cum vrea… și ca urbanismul este doar ceva ce trebuie ignorat, că suntem liberi, ce naiba, nu mai e comunism să existe reguli …