Deși pare că nu mănâncă prea des, Raluca Leafu se oferă să ne dea tipsuri pentru restaurante din Santorini. Le acceptăm pentru că știm că atunci când se așază la masă își alege locurile cu gust… Raluca, te ascultăm! 🙂
Când spui Grecia te gandesti la vacanta de vara, la plaje cu ape azurii, la amintiri, la peisaje care cu siguranta iti vor ramane pe retina mult timp. Pentru vacanta mea am ales Santorini anul acesta, una din insulele grecesti care a reusit sa ma cucereasca prin view-urile spectaculoase si experinta gastronomica
De aceea am ales sa impart cu voi cateva din restaurantele care mi-au placut. Iata cum poate arata programul tau culinar pentru o zi daca ajungi in Santorini!
Mic dejun – Galini
Este locul perfect pentru micul dejun! Aici au cea mai pufoasa omleta la care iti poti alege o diversitate de toppinguri. Extra avocado, va rog!
Mancarea delicioasa este sustinuta de imaginea absolut superba a unei parti din insula. Va voi atasa poza pentru ca sunt sigura ca nu am cum sa redau la fel de bine in cuvinte.
FOTO: Raluca Leafu
Galini este locul perfect pentru a-ti incepe ziua plin de energie!
FOTO: Tripadvisor
Pranz – Raki
Este un restaurant traditional situat intr-un sat autentic grecesc Megalochori. Este ideal daca vrei sa te simti pentru cateva ore desprins de cotidian. Locul este dispus sub forma unei gradini. Atmosfer e atat de relaxata incat nici nu-ti dai seama cum trece timpul. Aici am mancat cea mai buna salata de vinete. Branza la cuptor cu dressing de miere si tzatziki sunt si ele pe lista favoritelor mele.
FOTO: Raluca Leafu
Dupa masa te poti pierde pe stradutele inguste unde poti gasi diverse obiecte unicat de la bijuterii pana la genti de piele lucrate chiar de locuitorii din Megalochori.
FOTO: Raluca Leafu
Cina – Mylos
E preferatul meu. Situat in Fira, nu e doar un loc unde se serveste masa, ci o calatorie senzoriala. Gustul deosebit al mancarii se imbina perfect cu privelistea spectaculoasa, atitudinea pozitiva si atenta a intregului staff.
In Santorini apusul poate fi incadrat ca “obiectiv turistic”. De pe terasa restaurantului Mylos poti vedea intregul ritual al soarelui cand apune.
FOTO: mylossantorini.com
Eu am incercat seabass cu piure de mazare cu un dressing de lamaie si ghimbir. Pe principiul nicio masa fara desert, am comandat o prajitura pe baza de iaurt pe care nu trebuie sa o ratezi daca ajungi acolo.
Din partea casei am primit un lichior de mango, perfect pentru terminarea acestei mese.
Comentarii recente