În croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 9-a zi

ae-napoli

Jurnal de bord:

  • Duminica, în cocheta insulă Procida
  • Șampanie și somn
  • Toate drumurile duc la Roma

Duminica, în cocheta insulă Procida

O nouă zi! O nouă descoperire: Procida. O insuliță simpatică de lângă Ischia.

Dimineața, am acostat în portul din Napoli și, pentru că văzusem orașul, n-am stat mult și am zis să alegem o destinație din apropiere, unde să ajungem cu feribotul.

Capri, văzusem. Positano, văzusem. Ischia, da. Și, uite așa, am ales Procida!

Pentru că era duminică, distracția în sudul Italiei a continuat…

Nu are nimeni chef, duminica, să ne dea biletele de ferry decât după ce vorbesc la telefon, mănâncă, povestesc, ne trimit de la un ghișeu la altul 🙂

Whatever… asta face parte din farmecul lor… 

În 40 de minute, am ajuns în insulița simplă și colorată, pe care am bătut-o la pas, vreo două ore.

Vă las poze ca vă faceți o idee.

Am mâncat într-un port cochet și, pentru că muream de foame, am comandat prea mult… Dar nu ne-a lăsat inima să abandonăm, pe masă, un platou de pește proaspăt, prăjit.

Și, pentru că trebuia să prindem vaporașul de întoarcere, am urcat în fugă, ca nebunele, sute de scări, cu “platoul” în mână 🙂

Am ajuns chiar cu 10 minute înainte de ora stabilită pentru plecare – că nici ei nu-s elvețieni și ora de pe bilet pare orientativă 🙂

Ajunse înapoi în Napoli, am făcut un cerșetor fericit: peștele era cald încă!

Apoi, am băut o cafea și înapoi pe “bărcuța noastră”!

Șampanie și somn

Seara, ne-am mai văzut cu prietenele din grupul “Goop”. Am ales un restaurant foarte bun de pe Celebrity Cruises: “Fine Cut”. Și am savurat un file mignon cu sos bearnaise.

Deși era seara finală și ar fi trebuit să rupem ringul de dans, toate plimbările în ritm alert din timpul zilei, făcutul bagajelor și activitățile de 9 zile încoace ne-au făcut să bem un pahar de șampanie, în semn de mulțumire pentru o croazieră superbă și să ne culcăm la ora 22.00.

Cred că ceea ce ne-a făcut să luăm, de fapt, decizia finală a fost anunțul că la ora 7 dimineața e check out de pe vapor 🙂 .

Toate drumurile duc la Roma

Zis și făcut! La 7, am eliberat camera pentru viitorii oaspeți fericiți de pe Celebrity Cruises. Am luat mic-dejunul cu vedere la mare și am coborât de pe vas pentru o zi minunată în Roma.

Despre care vorbim mâine! 

Foto: Arhiva personală