Despre oameni, AI și relațiile reale

andreea-esca-AI

Prietenul lui Aris, A., mi-a redat liniștea după ce mi-a povestit că i-a cerut numărul de telefon unei domnișoare drăguțe pe care a observat-o într-o cafenea. „Era așa de simpatică, m-am tot uitat la ea și m-am dus să mă prezint”. Sigur că ea i-a cerut și contul de Instagram, dar cum el nu are, a fost și mai bine. Deci mai există speranță ca oameni de 20 de ani să se cunoască în viața reală, să comunice direct și să-și exprime emoțiile. 

„Bine, dar el are timp să iasă”, îmi răspunde un amic aproape de vârsta mea care are cont pe Tinder. „Cei ca mine nu avem și de aceea facem cunoștință cu alții ca noi, pe rețele din astea dedicate întâlnirilor. Apropos, vezi că am găsit-o acolo și pe tipa aia de o știi tu, care e ditamai avocata, și e foarte mișto”. „Și ți se pare OK să alegi o tipă, așa, ca de pe un site de haine?”, intervine M. „Păi și în viața reală nu tot așa alegi? Doar că nu pare atât de mercantil”. „Nu e adevărat”, insistă M., „în primul rând nu ai atât de multe opțiuni dintr-odată, ca pe un asemenea site, și vezi dacă ai o chimie, ceva. În plus, mi se pare că, din start, femeile pornesc cu un handicap, arată că sunt disponibile pentru oricine dorește să bage o fisă”. „Dar bărbații care au cont acolo, ei ți se par la fel de patetici?”, întreb și eu. „Da și nu. Cred că de fapt nici nu mă interesează asta, cât mă enervează că s-a distrus tot jocul seducției și mi se pare devalorizant pentru femei să aștepte într-un link să fie accesate”. Îmi dau seama că această discuție poate dura zile de argumente și contra-argumente, așa că îmi iau la revedere de la gașcă… și fug la A List unde, ce să vedeți, pregăteam acest număr despre și cu Inteligența Artificială.                 

Autor imagine: Hilke Muslim – @hilke.muslim. Imagine realizată cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Recunosc că m-a distrat și m-a înfricoșat. Chiar am vrut să vedem ce ar însemna să te folosești de această nouă unealtă, dar când am pierdut ore ca să înțeleagă AI ce imagine vrem să obținem, mi-am dat seama că mai e ceva până să te ajute serios în muncă (cel puțin în unele domenii), și mai ales, numai cineva care știe să explice foarte bine, foarte în detaliu, și foarte mult timp ce își dorește, obține rezultatul sperat. Adică un om inteligent…

PS. Și la fotografia mea a intervenit AI.

Autor imagine: Hilke Muslim – @hilke.muslim. Imagine realizată cu ajutorul Inteligenței Artificiale.