Cum mi-am lansat podcastul ESCA

Untitled-collage-14-1024x683

“Vreau să fac un episod în Podcastu’ lui Katai cu Andreea Esca!”. Păi normal, cine nu ar vrea să stea la masă cu persoana care, de 25 de ani, apare aproape în fiecare seară în fața a milioane de români? Persoana care i-a luat interviu lui Francis Ford Coppola și altor personalități internaționale.

Așa că mi-am luat inima în dinți și am cerut ajutorul unei prietene să o întrebe pe Andreea dacă e dispusă să își rupă din timpul ei și să înregistreze un episod pentru un podcast.

Toate lucrurile s-au așezat frumos și am reușit să ajung în București, să mă întâlnesc cu ea, și să înregistrăm un episod pentru podcast în care am povestit despre trecerea de la media tradițională la media digitală, despre cum ar trebui să fie un interviu reușit și intuiția în profesie. Dar poate că cel mai bine ar fi să asculați episodul pe pagina aceasta.

Doar că aventura podcast și Esca nu se termină aici.

Pentru că Andreea este o fire curioasă, a vrut să știe mai multe despre podcasting. Așa că am stabilit o a doua întâlnire în București, unde ne-am așezat frumos la masă și am expus punct cu punct avantajele și dezavantajele podcastului. Iar la cât conținut a creat Andreea și toate interviurile pe care le-a făcut până acum, ar fi normal să le publice și online. Iar lumea care nu apucă să asculte emisiunea “LaRadio” de pe EuropaFM, poate să dea play episodului preferat când vrea și unde vrea, doar să aibă conexiune la internet.

Așa că de la zis până la făcut nu a fost decât un pas, iar Andreea a luat decizia să-și lanseze propriul podcast, numit simplu, ESCA. Acesta poate fi ascultat în timp ce faceți cumpărături, curățenie, sunteți la plimbare sau mergeți la sală. Un podcast în care Andreea discută cu invitați precum Raed Arafat, Oana Pellea, Tudor Chirila, Andi Moisescu, Antonia, Sore, Ion Țiriac, Cristian Tudor Popescu, Alex Dima, Smiley și aflați povești inspiraționale din viața lor și a multor altora. (Robert Katai)

Iată și varianta mea 🙂

Auzisem ceva despre Podcast și chiar primisem și o întrebare de la un ziarist despre ce podcasturi ascult, dar nu știam exact ce înseamnă până când nu m-a invitat Robert Katai să-i dau acel interviu despre care vorbește mai sus. După ce am zis ce aveam de zis am simțit nevoia să-l descos pe Katai, pentru că da, mi se părea că nu pot să nu înțeleg și eu ce mai e la modă și de ce. Și în plus, între timp vedeam că fenomenul Podcast era așa de apreciat în alte țări și atât de puțin răspândit la noi… Chiar și când am făcut un interviu cu psihologul Esther Perrel, mi-a vorbit imediat despre ședințele ei de terapie cu diverse cupluri, pe care le poți asculta pe podcast… Au urmat luni de zile în care l-am bătut la cap și i-am cerut ajutor lui Robert și prietenilor lui și iată-mă cu propriul Podcast. Nu știu cât succes va avea în România toată această treabă (că mi se pare cumva asemănător fenomenului twitter care nu a prins cine știe ce la noi), dar eu le pot spune cu bucurie celor care mă întreabă unde mai pot asculta interviurile de la emisiunea “La Radio”, că le au oricând la dispoziție pe podcastul ESCA 🙂 . Și, ca să vă spun sincer, tare am fost fericită când de curând un tânăr regizor mi-a spus că îi place podcastul meu, pe care îl și ascultă cu plăcere. Mulțumesc, Robert, mulțumesc ascultătorilor mei!

Hai să încercăm ceva nou, la început de an!

PS: Podcastul ESCA poate fi ascultat pe orice device Apple, Spotify și Google Podcast.