Cine ne aleargă?

Untitled-collage-2019-04-14T143015.110-1024x683

Suntem la ședința de redacție și vorbim despre “materialele video”. Automat revine fraza: oamenii nu mai au răbdare să se uite la videouri lungi și, dacă nu le captezi atenția din primele secunde, i-ai pierdut. Singura variantă în care te urmăresc mai mult este dacă subiectul este o vedetă. Și nici atunci nu e sigur, căci, dacă nu zice ceva interesant în primele două propoziții, adio Mario, va avea aceeași soartă!

Mergem la restaurant și batem din picior că nu ni se aduce mai repede meniul, ca să comandăm repede și ne așteptăm ca mâncarea să vină ca la fast food. Adică FAST! Și asta pentru că ieșirea la restaurant nu mai este acel pretext pentru a te întâlni și sta la povești cu prietenii, pentru a râde și a socializa. Nu, mergem doar pentru că ne e foame și pentru că nu mai gătim acasă… că nu avem timp. Și când ajungem la masă stăm pe telefon, urmărind acele videouri pentru care nu avem răbdare mai mult de un minut, decât dacă…

Cerem nota și trecem pe la ai noștri, unde vrem să aflăm repede ce au mai făcut, deoarece azi ne grăbim să ajungem să facem niște cumpărături la mall. Pentru că acolo nu pierdem timpul, avem toate magazinele în același loc și mâncarea și filmul. Pe copii îi aruncăm în viteză la școală, la engleză, la pian și îi luăm în și mai mare viteză, ca să nu întârziem la ședință, unde trebuie să ne prezentăm repede proiectul, pentru că nu are nimeni răbdare să ne asculte prea mult.

Vine și vacanța, desigur, și ne deranjează din start, dacă nimerim un ATR în loc de un Boeing, pentru că face cu 30 de minute mai mult. Și așa nu ajungem destul de repede la destinație. Odată ajunși, ne anunțăm prietenii pe whatsapp că totul e ok și, dacă primim doar un “seen”, ne ieșim din minți. Nu ne-au răspuns nimic și au trecut 20 de secunde…

Aud în cască: 20, 10, 9, 8, 7… Să zic repede tot ce s-a întâmplat azi…

Se aprinde becul roșu LIVE. Life?

Aaaa, viața nu vrem să treacă repede. Doar că singurul lucru pe care nu îl dorim pe Fast Forward, nu e negociabil. Funny, nu?!